Kostenloser Versand bei Bestellungen ab + 18 €. Kaufe jetzt!
Herzlichen Glückwunsch an Paloma Sánchez-Garnica zum Gewinn des Planeta-Preises 2024! Informieren Sie sich über ihre besten Titel, während Sie auf „Victoria“ warten.
Herzlichen Glückwunsch an Paloma Sánchez-Garnica zum Gewinn des Planeta-Preises 2024! Informieren Sie sich über ihre besten Titel, während Sie auf „Victoria“ warten.
Malsons i somnis del futur: una crítica a la invasió de les distopies que colonitzen el pensament i l'acció

Buch Details

"Malsons i somnis del futur" és un assaig contra la invasió de les distopies de ficció que colonitzen la nostra ment i l'acció. L'autor estudia de manera crítica les aportacions positives i negatives de les utopies, distopies i catastrofismes en la novel·la, el relat, el cinema o les sèries i es pregunta si tot plegat no impedeix imaginar futurs millors.

«D'ençà que la distopia ha deixat de ser un gènere de la ciència-ficció i ha passat a ser una moda de masses i quan la distopofília ja envaeix gairebé tota la ficció que té a veure amb el futur, el tema central que tractem en aquest llibre ja no és només un assumpte entre frikis o aficionats a la ciència-ficció i la fantasia, és un assumpte cultural de primera magnitud, atès que del que parlem no és només d'històries de ficció especulativa sinó de la distopització de la cultura que ens fa percebre i interpretar la realitat amb les ulleres de la distopia que utilitza una por fora mesura, invasiva i sense sortides, antihistòrica, com a recurs central. I això no m'afecta en la meva condició de lector sinó en la meva condició de ciutadà lliure que encara creu i treballa per un món no perfecte però sí millor.»

Introducció: Les simbiosis del futur0.1. Elogi de la distopia0.2. Utopia, distopia, ustopia, antiutopia, eutopia, apocalipsi0.3. Pessimisme o optimisme?1. En l’horitzó: les anti-distopies2. Les utopies clàssiques2.1. El plató de La República2.2. Visitem l’illa Utopia de Thomas More3. Importància cultural de la ficció especulativa3.1. A les fronteres de la CF o el segle I d. F4. La utopia subterrània de Bulwer-Lytton5. La distopia fundacional d’E. Souvestre6. Intel·ligència i eugenèsia: Rose Macaulay7. Les utopies de H.G.Wells7.1. Darwinisme i Ecologia humana7.2. Morloks contra Elois7.3. Fatalisme o determinisme distòpic8. Marcians i canals9. Tecnodistopies9.1.Tecnòpoli10. Naturalisme o mort11.1. El malsons de la dreta distòpica11.2. Coherències i insuficiències de l’esquerra distòpica12. Totalitarismes d’anticipació13. Fonamentalismes religiosos14. Ustopies de gènere, ginecotopies15. La distopia laboral16. Extraterrestres ferotges17. Animals distòpics18. Savis embogits18.1. Els experiments dels Doctor Moreau19. Menjarem carn humana?20. Quina superpoblació?21. De la superpoblació a la despoblació22. Utopia i distopia Km 022.1. La utopia genètica d’Homes artificials22.2. La utopia aïllada del gran experiment22.3. El confinament de Retorn al sol22.4. Pedrolo, sense límits23. Els robots també són dolents?24. Huxley o Orwell? Orwell i Huxley? ni Huxley ni Orwell?25. Catastrofisme en estat pur26. Andrea Víctrix guanya la batalla?27. IA o ID (Intel·ligència Distòpica)?28. Illes paradisíaques o demoníaques29. L’amenaça atòmica30. Ecocalipsi, canvi climàtic, clima ficció31. Ecotopies32. Virus, bacteris, fongs, plagues i pandèmies33. S’acosta el col·lapse33.1. La utopia antiindustrialista Unabomber33.2. La sèrie de ficció34. Idiocràcies35. La Ucronia festeja amb la Distopia36. Solucionisme i Acceleracionisme36.1.Solucionisme36.2. Acceleracionisme37. La utopia és viva?38. Apostem pel Transhumanisme?39. La nau espacial Terra.Epíleg: Karen Madrid

Bibliografia seleccionadaNarrativaFilmografiaAssaigÍndex de noms

Mehr sehen

  • Einband Taschenbuch
  • Schriftsteller Solé i Camardons, Jordi
  • ISBN13 9788412824308
  • ISBN10 841282430X
  • Buchseiten 316
  • Jahr der Ausgabe 2024
  • Sprache Katalanisch
Mehr sehen

Malsons i somnis del futur: una crítica a la invasió de les distopies que colonitzen el pensament i l'acció

Malsons i somnis del futur: una crítica a la invasió de les distopies que colonitzen el pensament i l'acció
18,05€ 19,00€ -5%
Sendung Kostenlos
Disponible
18,05€ 19,00€ -5%
Sendung Kostenlos
Disponible

¡Disponible! Recíbelo en 24/48h
Kostenlos innerhalb des spanischen Festlandes

Abholung in der Buchhandlung
Kostenlos Verfügbar! Kaufen Sie es jetzt und holen Sie es morgen ab.

Kostenlose Rücksendung
Vielen Dank für Ihren Einkauf in echten Buchhandlungen!
  • Visa
  • Mastercard
  • Klarna
  • Bizum
  • American Express
  • Paypal
  • Google Pay
  • Apple Pay

Mehr Bücher von Jordi Solé i Camardons

Exklusive Aktionen, Rabatte und Neuigkeiten in unserem Newsletter

Sprich mit deiner Buchhändlerin
Brauchst du Hilfe, um ein Buch zu finden?
Möchtest du eine persönliche Empfehlung?

Whatsapp