Kostenloser Versand bei Bestellungen ab + 18 €. Kaufe jetzt!
Heute ist Ursula K. Le Guins Geburtstag. Als Verfechterin von Ökologie, Feminismus und Politik prägten ihre Geschichten die beste zeitgenössische Science-Fiction und Fantasy. Danke Ursula.
Heute ist Ursula K. Le Guins Geburtstag. Als Verfechterin von Ökologie, Feminismus und Politik prägten ihre Geschichten die beste zeitgenössische Science-Fiction und Fantasy. Danke Ursula.
Poesia escènica XVI: A la recerca  d'un mateix (Cortina de muralles / Muntanya humana / La sorra i l'acadèmia)

Buch Details

Poesia escènica XVI: A la recerca d'un mateix aplega les primeres obres de teatre en què Joan Brossa posa a primer terme el component textual, que ja no està al servei d'unaexpressió subconscient, sinó que s'adscriu a les preceptives i a les convencions dels gèneres teatrals més comuns a casa nostra.Les tres peces que el lector trobarà en aquest volum, s'estructuren a la recerca de la mònada, d'allò que estructura i que dona sentit a l'expressió ideològica d'un mateix:mitjançant la repetició i la renovació de les cuirasses textuals, Brossa ofereix una mirada personal sobre les relacions del jo des de i amb el seu espai.Així doncs, amb Cortina de muralles (tragèdia en tres actes, octubre de 1951), Muntanya humana (obra en tres actes, gener 1952) i La sorra i l'acadèmia (drama en tres actes,novembre de 1952) Brossa capgira uns models d'escriptura teatral basats en una representació mimètica de la realitat i re exiona al voltant de la convenció escènica mitjançant uns recursos eminentment literaris.                                    Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998) és un autor prolífic en tots els generes que practica. Comença la seva trajectoria durant els anys quaranta, de la ma de J.V. Foix, Joan Mirói Joan Prats. Fou cofundador de les revistes Algol (1946-47) i Dau al Set (1948). Malgrat una intensa activitat desplegada des dels seus inicis, no fou fins a l’any 1970 quancomença a ser conegut des del punt de vista literari gracies a la publicació de Poesia Rasa i els volums poetics que el seguiren, i de tota la Poesia escenica (entre 1973 i 1983).En el terreny plastic, la seva obra no comença a difondre’s fins al 1986, data de la primera exposició antologica a la Fundació Miró, Joan Brossa o les paraules són les coses. A partir d’aquest moment Brossa s’imposa com una de les figures cabdals de la literatura i l’art catalans contemporanis.Tot i que considera el seu teatre com a «poesia», el nombre de peces teatrals escrites és superior al de poemaris: més de tres-centes vint peces, de llargada molt desigual. Sen’hi troben de presidides pel dialeg, d’altres per l’acció, o d’altres pel tema, en que sempre es pot descobrir d’alguna manera el particular «enraonar a partir del silenci» deBrossa.La present edició vol posar a disposició del públic lector tota l’obra teatral del poeta en petits volums que en facilitin la lectura i la representació. La intenció és la de ferreviure la poesia escenica de Brossa des de la mateixa concepció que ell en tenia: «jo entenc el teatre com una activitat retreta dintre regions poetiques».

Mehr sehen

  • Einband Taschenbuch
  • Schriftsteller Brossa, Joan
  • ISBN13 9788494927072
  • ISBN10 8494927078
  • Buchseiten 208
  • Sammlung Teatre Reunit #197
  • Jahr der Ausgabe 2019
  • Sprache Katalanisch
Mehr sehen

Poesia escènica XVI: A la recerca d'un mateix (Cortina de muralles / Muntanya humana / La sorra i l'acadèmia)

Poesia escènica XVI: A la recerca  d'un mateix (Cortina de muralles / Muntanya humana / La sorra i l'acadèmia)
11,40€ 12,00€ -5%
Verfügbarkeit prüfen
11,40€ 12,00€ -5%
Verfügbarkeit prüfen

Unsere Buchhändlerinnen können die Verfügbarkeit überprüfen und dir eine Schätzung geben, wann es fertig sein wird.

Kostenlose Rücksendung
Vielen Dank für Ihren Einkauf in echten Buchhandlungen!
  • Visa
  • Mastercard
  • Klarna
  • Bizum
  • American Express
  • Paypal
  • Google Pay
  • Apple Pay

Exklusive Aktionen, Rabatte und Neuigkeiten in unserem Newsletter

Sprich mit deiner Buchhändlerin
Brauchst du Hilfe, um ein Buch zu finden?
Möchtest du eine persönliche Empfehlung?

Whatsapp