Free shipping on orders of + €18. Buy now!
Jean-Paul Sartre said "Je refuse" to the Nobel Prize in an article published on this day in 1964. He did not want "to be institutionalized in either the West or the East."
Jean-Paul Sartre said "Je refuse" to the Nobel Prize in an article published on this day in 1964. He did not want "to be institutionalized in either the West or the East."
Pràctiques d'estadística amb R. Aplicacions en problemes denginyeria

Book Details

Les dades, la informació que està al nostre voltant ha de ser processada i analitzada. Aquest llibre conté els conceptes d'estadística bàsica que, en la nostra opinió, són vitals en la formació de qualsevol professional. És una primera immersió en l'operació, tractament i comprensió de les dades. Es pot observar que cada concepte estarà implementat en el desenvolupament d'un exercici pràctic i acompanyat amb les seves corresponents línies de codi en R. Potser, si es veu des de fora, podria generar una mica d'incertesa. Però en submergir-se en el seu contingut, es podrà observar que s'ha desglossat i explicat cadascun dels passos per a facilitar la seva interpretació i enteniment. Quan s'arriba al final, es tindrà la capacitat d'assimilar que, en un problema real, les dades es poden interpretar com a variables aleatòries, aconseguint d'aquesta manera diferenciar, modelar i contrastar les diferents distribucions que aquests puguin implicar.Els professors Luis Eduardo Mújica i Magda Ruiz de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), tenen en conjunt gairebé 40 anys d'experiència en recerca i ensenyament de l'estadística i la seva aplicació en el tractament de dades i resolució de problemes de diferent índole en enginyeria. Les seves recerques els ha portat a utilitzar diferents conceptes estadístics en una gran varietat de processos, plantes i estructures, per exemple: plantes depuradores d'aigües residuals, coets espacials, avions, ponts, estructures de generadors eòliques i fins i tot en oleoductes. Compten amb la publicació de nombrosos articles científics en revistes indexades d'impacte mundial, contribucions a congressos, col·laboracions en capítols de llibre, edició de llibres i una patent.Introducció 1 Introducció a R 1.1 Introducció i objectius 1.2 R, R-Commander i Rstudio 1.2.1 Què són R, R-Commander i Rstudio? 1.2.2 Instal·lació 1.2.3 Primeres impressions 1.3 Primers passos amb R 1.3.1 R com a calculadora bàsica 1.3.2 Vectors i matrius 1.3.3 Estructures de dades 1.3.4 Funcions gràfiques bàsiques 1.3.5 Desar i recuperar la sessió 1.3.6 Scripts o guions, la manera d?organitzar la sessió 1.3.7 Material extra 1.4 Exercicis que es proposen 2 Estadística descriptiva 2.1 Introducció i objectius 2.2 Estadística descriptiva 2.2.1 Taula de freqüència 2.2.2 Gràfics estadístics 2.2.3 Mesures de posició i tendència central 2.2.4 Mesures de variabilitat i dispersió 2.2.5 Gràfic de caixa 2.3 Exercicis 3 Regressió lineal 3.1 Introducció i objectius 3.2 Importar dades a R-Console, Rstudio i R-Commander 3.2.1 Importar dades amb R-Console 3.2.2 Importar dades amb Rstudio 3.2.3 Importar dades amb R-Commander 3.3 Regressió lineal 3.3.1 Model de regressió lineal simple 3.3.2 Model de regressió exponencial 3.3.3 Avaluar l?exactitud del model de regressió 3.4 Regressió lineal amb R-Console o Rstudio 3.4.1 Carregar dades 3.4.2 Diagrama de dispersió 3.4.3 Model lineal dels mínims quadrats 3.4.4 Afegir la recta de regressió 3.4.5 Coeficients de determinació (
See more

  • Author/s Mujica Delgado, Luis Eduardo / Ruiz Ordoñez, Magda
  • ISBN13 9788410008533
  • ISBN10 841000853X
  • Pages 184
  • Language Catalan
  • Audience Higher education or university
See more

Pràctiques d'estadística amb R. Aplicacions en problemes denginyeria

Pràctiques d'estadística amb R. Aplicacions en problemes denginyeria
15,67€ 16,50€ -5%
Check availability
15,67€ 16,50€ -5%
Check availability

Our booksellers can check its availability and give you an estimate of when it will be ready.

Free returns
Thank you for shopping at real bookstores!
  • Visa
  • Mastercard
  • Klarna
  • Bizum
  • American Express
  • Paypal
  • Google Pay
  • Apple Pay

Exclusive promotions, discounts, and news in our newsletter

Talk to your bookseller
Do you need help finding a book?
Do you want a personal recommendation?

Whatsapp