Detalles del libro
«¿Com ens escapem d'això que, en nosaltres, s'assembla a la gravetat?» Únicament per la gràcia. La gravetat és la llei de la creació, el treball de la gràcia consisteix a «descrear-nos». Se'ns obre, amb la lectura d'aquesta obra, un itinerari de «llum per l'esperit i aliment per l'ànima» que s'inicia a través de la incisió en una batzegada religiosa que escapa dels límits dogmàtics i s'enfronta a una realitat dolorosa.
Aquest llibre és una tria —feta per l'escriptor Gustave Thibon— de fragments procedents dels quaderns manuscrits de Simone Weil. La seva publicació l'any 1947 va provocar una autèntica commoció en la intel·lectualitat europea, i constitueix encara avui per moltes persones la via d'entrada al pensament ric, fecund i paradoxal de la filòsofa francesa. L'obra constitueix un profund convit a conèixer la veritat espiritual d'una filòsofa que va viure la seva vida en clau profètica i mística, esclava de la gravetat i alliberada per la gràcia.
Simone Weil (París 1909 - Ashford, Regne Unit, 1943). Filòsofa, professora, sindicalista i membre de la resistència francesa. Tot i la seva condició benestant, una forta consciència social i l'empatia per la pobresa la van dur a participar voluntàriament en el dolor comunitari que assolava l'Europa d'entreguerres. Va estudiar filosofia a París i va obtenir una plaça de professora, però l'any 1935 es va enrolar al món obrer. Això va condicionar tot el seu pensament filosòfic i antropològic posterior, marcat també per una sacsejada espiritual en constant evolució. El 1942 s'exilia a Nova York i, posteriorment, a Londres, on la seva decisió de no menjar més que un obrer de la resistència francesa va accelerar la seva mort. Gran part de la seva obra prové dels seus quaderns personals, publicats pòstumament amb el nom de La gravetat i la gràcia, que ha publicat Fragmenta en català (2021). També a Fragmenta, Josep Otón, hi ha publicat l'assaig Simone Weil: El silenci de Déu (2008).
Gustave Thibon (Saint-Marcel d'Ardèche, França, 1903 - 2001) va ser un filòsof i escriptor francès. Va impulsar el debate filosòfic sobre la llibertat humana després de la Segona Guerra Mundial. Va ser durant aquest conflicte que Thibon acollí la filòsofa Simone Weil a la seva granja. Quan Weil deixà França per nanar-se'n a Amèrica el 1942, li deixà els seus quaderns, que Thibon publicaria sota el títol La Pesanteur et la Grâce (La gravetat i la gràcia), que es publica a Fragmenta (2021). El 2000 va rebre el Gran Premi de Filosofia de l'Acadèmia Francesa.
Pau Matheu Ribera és graduat en filosofia per la Universitat de Barcelona i està enllestint la seva tesi doctoral sobre l'evolució del pensament polític de Simone Weil, analitzant el seu diàleg amb el marxisme i l'intent, després de l'experiència mística de 1938, d'incorporar la influència del "sobrenatural" en una descripció freda i rigorosa de la mecànica humana. És investigador del Seminari Filosofia i Gènere de la Universitat de Barcelona i ha presentat els resultats de la seva recerca en diversos congressos i revistes especialitzades. A Fragmenta va fer la presentació i traducció del francès del llibre La gravetat i la gràcia, de Simone Weil.
- Encuadernación Bolsillo
- Autor/es Weil, Simone / Thibon, Gustave / Matheu Ribera, Pau
- ISBN13 9788417796495
- ISBN10 8417796495
- Páginas 256
- Colección Biblioteca de Pensament Contemporani #1
- Año de Edición 2021
- Idioma Catalán
- Audiencia General / "Trade"
La gravetat i la gràcia (Traducció del francès i presentació de Pau Matheu)
- Simone Weil , Gustave Thibon , Pau Matheu Ribera
- Editorial FRAGMENTA
- ISBN 9788417796495
¡Disponible! Recíbelo en 24/48h
Gratis a partir de 18 €
en España peninsular
Recogida en librería
Gratis
¡Disponible! Cómpralo ahora y recógelo mañana.
Habla con tu librera
¿Necesitas ayuda para encontrar un libro?
¿Quieres una recomendación personal?