Detalles del libro
Un conflicte de llengües ens mostra com, al llarg de la història, hi ha hagut un discurs contra la llengua catalana i, especialment, contra l’escola en català. Els governs i els partits polítics espanyols —i també nombroses associacions, diaris i intel·lectuals— han intentat impedir-ne la normalització, argumentant una suposada superioritat de la llengua castellana per als diferents usos socials.
Per a l’autora, sovint es fan servir l’escola i la llengua per atiar un conflicte de llengües i una batalla identitària que no existeixen a la societat catalana. El seguiment cronològic del conflicte, des de la Nova Planta fins a la Llei Wert, fa evident l’existència d’una campanya contínua contra la llengua catalana amb la voluntat de no reconèixer la personalitat política, cultural, lingüística i nacional de Catalunya.
Elena Yeste Piquer (Barcelona, 1984) És periodista i professora de Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL). Llicenciada en Periodisme i doctora per la URL, té un doctorat en Política, Mèdia i Societat (URL), un màster en Estudis Històrics (UB) i un màster en Gestió d’Empreses de Comunicació (UPF). Coordinadora del Màster Universitari en Comunicació Política i Social de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i redactora en cap de la revistaTrípodos. Va guanyar el 26è Premi d’Assaig Josep Vallverdú per l’obraL’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica (Pagès Editors, 2010). Ha treballat com a redactora al diari Avui en la secció de política internacional i al programa Afers exteriors de TV3.
- Encuadernación Bolsillo
- Autor/es Yeste, Elena
- ISBN13 9788416139361
- ISBN10 8416139369
- Páginas 176
- Colección El fil d'Ariadna #
- Año de Edición 2015
- Idioma Catalán
Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert
- Elena Yeste
- Editorial ANGLE
- ISBN 9788416139361